PMR !!!

DUP DAP DUP DAP DUP DAP DUP DAP.






Semalam hari terakhir bagi 2012 dan harini, hari pertama bagi 2013! Farah, kau tau tak, tahun ni kau nak ambik PMR?! Kau sedar tak, kau tuh harapan keluarga, harapan negara?!
Kau sedar tak ini adalah PMR yang terakhir?! Kau sedar tak??!!

Ya! Aku sedar tapi harini aku nak post entry sebelum aku sekolah esok. Harini daftar dan alhamdulillah dapat kelas B (dari form one kelas B) dan guru kelas yang sama macam tahun lepas. Bukan apa, guru kelas aku tuh baik dan selalu tolong aku dalam math.

Esok (harini pun boleh apa) aku kena ubah perangai aku. Aku kena buang penyakit malas. Kalau aku tak berubah, kalau aku tak buang malas tu, memang mimpi kau nak dapat result cantik.

Alhamdulillah, tahun ni aku semangat nak dapatkan result yang baik untuk PMR. Sepupu aku tahun 2011 dapat 7A dalam PMR. Aku pula?? Boleh ke aku dapat result camtu? Tahun ni, aku ada sorang sepupu yang sama umur ngan aku. So, that's mean kitorang sama-sama PMR.

Harap tahun ni aku dapat buat yang terbaik dalam PMR. Aku nak keluarga aku senyum nampak gigi dan bukan kecewa bila tengokresult aku. InsyaAllah.

Ya Allah, harap aku boleh buat.









4 comments:

Tengku Puteri said...

hehe...slmat kembali ke sekolah farah... heee....tringat akak amik PMR dulu...taun 2003... hee

Farah Farhana said...

Terima kasih akak :D

Winnie Mastura said...

hehe PMR senang jeh , berusaha ok ! chaiyok ! :D

Farah Farhana said...

Thanks akak :'D !! Insyaallah saya buat yg t'baik :D