Lukis.

LALALALA


  • FF
  • AA
  • FF
  • AA


BY : DEMOK :)

Yg ni saja nak testing bullet n underline.Juling.


I had a bad handwriting T.T


SAYA. Bukan soya. Maaf.


masa saya kecik-kecik dulu, saya suka beli buku latihan yang nipis tuh. Lepastu, saya akan lukis kartun banyak-banyak. Penuh semua muka surat. Sorok bawah katil. Atau dalam beg sekolah. Takut mak tahu. Tapi, nasib saya malang. Saya TERbawak buku itu ke sekolah sebab saya letak kat dalam beg tadi kann. 

Kat dalam kelas. Cikgu datang dekat saya. Nak check buku latihan. Lalu saya hulur buku yang ada kartun itu. Cikgu selak buku. Cikgu buat muka macam nih =,=" ??

.....

masa saya kecik-kecik dulu, saya suka menconteng dinding. Time tuh saya tadika. Sebelum pergi tadika, saya akan pastikan lukisan di dinding bertambah. Mak marah. Bapa pun marah. Terpaksa cat balik dinding.


.....

Saya balik dari tadika. Saya ulang balik tabiat saya. Melukis kartun kat buku. Sungguh khusyuk hingga tak sedar bapa perhatikan saya. Bapa rampas buku. Tengok lukisan saya. Saya dah takut. Bapa marah. Dia tengok lukisan saya entah hape2. Dia kata saya buang masa. Asyik melukis je. Salah satunya macam ni.


.....

Mak bawa saya pergi klinik. Saya tak ingat apa tujuan. Kat klinik, ada sorang nurse. Masa tu saya kecik lagi. Belum gemok lagi. Kecik lagi. -_- Mak saya beritahu nurse itu yang saya ni suka melukis kartun. Saya diam. Saya pendiam sejak kecik kot. Then, nurse itu bagi kertas dan pensel. Dia suruh saya buat ABC 123. Saya ikut. Last sekali, nurse tu suruh saya lukis kartun kat bawah skali. Saya lukis. Nurse senyum.


.....

Sekarang saya dah besar dan semakin berat O.o saya masih suka melukis. Tapi, sekarang saya tak lukis orang tulang atau macam lukisan muka orang dapat duit raya cam kat atas tadi. Saya lukis doodle, dan apa-apa jelah. kawan saya kata, jari saya runcing. Saya tak tau jari runcing macam mana. Saya tengok jari saya. Kat hujung dia, kat kuku, merah merah. Oh! kaler pink. Jari saya ni macam pelik sikit. Kat belah kanan lain, kat belah kiri lain. Kawan saya pun selalu tegur. Assalamualaikum, kawan. Aku tak mintak pun jari aku macam ni. Tapi saya redha. Syukur mempunyai jari. Cuba kalau saya tak ada jari. Bolehkah saya melukis? T.T kata kawan saya lagi, jari runcing ni pandai melukis. Ermm, betul kot. Heee.

TAMAT.


No comments: